Introductie en registraties

Ouder worden:

Mensen worden steeds ouder. Dat is prettig. Ouder worden gaat gepaard met veranderingen die uw leven kunnen verrijken, maar brengt ook (soms ernstige) beperkingen met zich mee. Soms tast dat het geestelijk welbevinden aan en ontstaan er klachten: u kunt niet meer genieten van het leven, u lijdt aan wisselende stemmingen , u bent neerslachtig of angstig, u kunt het verlies van werk of partner niet verwerken, u hebt relatieproblemen of gebruikt soms meer alcohol of medicijnen dan goed voor u is.

De aanpak:

Dan kan het raadzaam zijn om hulp te vragen aan een psycholoog. PION biedt specialistische hulp aan ouderen die met hun leven in de knoop zijn geraakt.

PION richt zich op de verbetering van het geestelijk welbevinden, maar betrekt daar onmiddellijk veranderingen in de lichamelijke conditie en sociale omgeving bij: verandering van wonen, het wegvallen van relaties en sociale contacten enz.

De psychologen van PION doen dit vanuit hun studie van en ervaring met de psychotherapie, de lichamelijke gezondheidszorg, de sociale omgeving en de gerontologie (de wetenschap die de ouder wordende mens bestudeert). De aanpak in de therapie gaat uit van de onlosmakelijke verwevenheid van deze velden.

Wat kunt u verwachten:

  • Deskundige diagnostiek en advies.

  • Uitleg over de achtergrond van uw klachten, het verloop van de behandeling en over de behandelmethode.

  • Deskundige behandeling vanuit de cliënt gerichte therapie, de gedrags- en cognitieve therapie, de relatie therapie en EMDR (traumabehandeling).

  • Rapportage naar en samenwerking met de huisarts (indien gewenst en met toestemming van de cliënt).

Kosten van de behandeling:

Uw ziektekostenverzekering dekt de kosten van de behandeling volgens tarieven die door de ziektekostenverzekeraars jaarlijks worden vastgesteld maar alleen als u van uw huisarts een verwijsbrief heeft voor specialistische GGZ.

Het verplichte (eventueel verhoogde) eigen risico is van toepassing. Wanneer u de behandeling zelf betaalt is er geen verwijzing nodig van de huisarts en kunt u rechtstreeks een afspraak maken.

PION hanteert de beroepscode van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie. Deze beroepscode waarborgt de privacy en biedt een klachtenregeling. (www.psychotherapie.nl)

Registraties:

Kamer van Koophandel nr. 89452631
Psychotherapeut big registratie: 94009591
Praktijk AGB code: 94067483