Contracten en tarieven

Contracten en tarieven verzekerde en niet verzekerde zorg

Voor het kalenderjaar 2024 heeft PION een contract afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

CZ:
Labels: OHRA, Nationale Nederlanden, CZ, CZdirect, Just

VGZ:
Labels: Univé, VGZ, Zekur, Zorgzaam, Bewuzt, IZA, IZZ, UMC, United Consumers, National Academic, Besured, Promovendum.

Achmea:
Labels: Zilveren Kruis, Ziezo, Prolife, Interpolis, FBTO, De Friesland.

DSW:
Labels: DSW, InTwente, Stad Holland, SZVK.

ONVZ:
Labels: ONVZ, VvAA, Jaaah.

ASR:
Labels: ASR, Ditzo.

Wanneer u niet verzekerd bent bij een van de bovengenoemde verzekeraars wordt de aan u verleende zorg direct aan u in rekening gebracht tegen het voor 2024 door de NZA vastgestelde tarief. U dient deze nota dan zelf bij uw zorgverzekeraar te declareren. Uw zorgverzekeraar kan hiervoor afwijkende voorwaarden hanteren. De betaaltermijn voor deze factuur is 30 dagen.

Met uitzondering van partner-relatieproblemen, werk gerelateerde problemen en aanpassingsstoornissen wordt GGZ zorg vergoedt door de basisverzekering.
Voor deze niet verzekerde zorg wordt het niet basispakketzorg consult in rekening gebracht.. U betaalt daarvoor het particuliere tarief van € 108,00 per consult. Het kan zijn dat uw aanvullende verzekering de behandeling wel (deels) vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering.

Voor de verzekerde zorg hanteert PION de tarieven die door de NZA (zie www.nza.nl) worden vastgesteld en in overeenstemming met de richtlijnen en tarieven die met de betreffende zorgverzekeraar zijn afgesproken. Het eigen risico (basis € 385,- of verhoogde) is van toepassing.

Op de declaratie aan de verzekeraar zal de diagnose en/of zorgvraagtypering vermeld staan. Als u daar bezwaar tegen heeft, kunt u dit bij de intake aangeven. U dient dan een privacyverklaring in te vullen en te ondertekenen.

Voorwaarden voor No Show

De met u afgesproken therapie-uren worden voor u persoonlijk gereserveerd. Bij verhindering dient de afspraak ten minste 24 uur (dit is 1 werkdag, weekend telt niet mee) van te voren te worden afgezegd. In dat geval wordt de therapiesessie niet in rekening gebracht.

Tarief voor no-show:

Bij afzegging binnen 24 uur voor de afspraak, of wanneer zonder kennisgeving de afspraak niet wordt nagekomen, zijn wij verplicht de kosten geheel bij u in rekening te brengen. Dit is € 108,00 per sessie.
Deze kosten worden door uw zorgverzekeraar NIET vergoedt. De betaaltermijn voor deze factuur is 30 dagen.