De geronto psycholoog

M. (Marco) Borra Msc.

Gerontopsycholoog , gedrags- en -cognitief therapeut en EMDR practioner.
Opleidingen bestaan uit theorie, praktijk supervisie en leertherapie

Na de opleidingen voor psychiatrische en algemeen verpleegkundige heb ik de midden kader opleiding en hoge school voor verpleegkundigen gevolgd. Daarna heb ik de graduate Courrse Master of Arts in psycho- gerontologie op de Universiteit van Nebraska/Omaha (USA) en de Master of Science in de psychologie op de universiteit van Hull (Engeland) behaald. In Nederland heb ik de opleiding Gedrags- en Cognitieve therapie gevolgd aan het RINO te Eindhoven en de opleiding tot EMDR practioner bij de EMDR vereniging in Bilthoven.

Registratie

Onder de voorwaarden van de beroepsverenigingen gedrags en cognitieve therapie en EMDR.

 Lidmaatschappen

 Ervaring

  • 1968-1972 psychiatrische verpleegkundige, Willem Arntsz Hoeve Den Dolder.

  • 1972-1975 algemeen verpleegkundige, Antoniusziekenhuis, Utrecht.

  • 1975-1982 afdelingshoofd psychogeriatrie, verpleeghuis “de Weerde” Eindhoven.

  • 1982-1998 manager psychogeriatrie en verzorgingshuizen “Stichting Valkenhof” Valkenswaard.

  • 1998-2000 Hoofd klinische zorg volwassenen psychiatrie GGZ ‘s-Hertogenbosch.

  • 2000-2013 Gerontopsycholoog (ouderen), cognitief gedragstherapeut en EMDR practioner (volwassenen) Reinier van Arkel groep ‘s-Hertogenbosch.

Naast deze werkzaamheden heb ik op het geheugencentrum van het Willem Alexander Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch, in het kader van een samenwerking, vier jaar neuropsychologisch onderzoek uitgevoerd bij ouderen naar verschillende vormen van geheugenproblematiek(dementie).

Werkwijze

Mijn expertise als psycholoog bestaat bij volwassenen uit het werken met angst- en persoonlijkheidsstoornissen, dwang en complexe psychische stoornissen en met een specialisatie personen na vroegkinderlijk misbruik. Met ouderen werk ik op basis van levensloop therapie en dan met name aangaande de ouderdoms- en sociale problematiek.